בדיקת BERA

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

בדיקת BERAבדיקת BERA היא בדיקת שמיעה המתבססת על הערכת סף השמיעה האלקטרו-פיזיולוגי. בדיקה זו מתבצעת על ידי חיבור אלקטרודות לראש והשמעת צלילים באמצעות אוזניות, כאשר תוצאות הבדיקה מוצגות על מסך מחשב ומבטאות בעצם את השינויים בגלים המוחיים בתגובה לצליל.

בדרך זו, ניתן לאבחן את איכות השמיעה בצורה אובייקטיבית וללא צורך בשיתוף פעולה מצד הנבדק, ולכן הבדיקה מתאימה בעיקר לתינוקות ולאנשים אשר לא יכולים לשתף פעולה בצורה טובה (כמו אחרי שבץ מוחי ומחלות נוירולוגיות אחרות).

מתי מבצעים את הבדיקה?

בדיקת BERA מתבצעת בעיקר במקרים הבאים:

  • תינוקות – בדיקת שמיעה אצל תינוקות חיונית על מנת להעריך הפרעות בהתפתחות ובעיקר במקרים של חשד להפרעות תקשורת והפרעות הקשורות לספקטרום האוטיסטי. מכיוון שתינוק לא יכול לשתף פעולה ולהגיד מתי הוא שומע קול, משתמשים בבדיקת BERA אשר מספקת את המידע הנדרש על פי השינויים בגלים המוחיים של התינוק בתגובה לקול.
  • אנשים שאינם יכולים לשתף פעולה – קיימים מקרים בהם אנשים מבוגרים לא יכולים לשתף פעולה עם הבדיקה. מצבים אלה שכיחים לדוגמא לאחר מקרים של שבץ מוחי, במחלת אלצהיימר ובמצבים פסיכוטיים. בנוסף, קיימים מקרים בהם אנשים לא מעוניינים לשתף פעולה עם הבדיקה מסיבות שונות, ואז ניתן להעריך את השמיעה שלהם באמצעות בדיקת BERA.
  • במקרים בהם נדרשת חוות דעת אובייקטיבית – במקרים שונים בהם נדרשת חוות דעת אובייקטיבית לגבי רמת השמיעה, כמו במקרים של תביעות פיצויים או קביעת אחוזי נכות מצד הביטוח הלאומי מבצעים את הבדיקה אשר מספקת את המידע האובייקטיבי לגבי יכולת השמיעה. לעומת בדיקות אחרות, בהן הנבדק יכול "לרמות" ולהגיד שאינו שומע קול, בדיקת BERA בודקת האם המוח שמע צליל ללא קשר לשיתוף הפעולה מצד הנבדק ולכן חיונית במקרים אלה.

מהלך הבדיקה

בדיקת BERA היא בדיקה קצרה הנמשכת לרוב לא יותר משתי דקות. בילדים, הבדיקה מתבצעת בזמן שינה עמוקה ובמבוגרים נדרשת רגיעה ומצב הקרוב למצב של שינה, ועל כן בחלק מהמקרים נדרש טשטוש זמני או תרופה להרגעת הנבדק.

בדיקת BERA היא בדיקה קצרה אשר מתבצעת על פי השלבים הבאים:

  • חיבור אלקטרודות לראש – בשלב הראשון מחברים לראש הנבדקים אלקטרודות באזורים שונים, בעיקר בראש ובפנים. האלקטרודות אמורות לקלוט את השינויים בגלי המוח באזורים הקשורים לשמיעה, ועל פי הממצאים השונים ניתן להבין האם הנבדק שומע את הצלילים.
  • השמעת נקישות באמצעות אוזניה – במהלך הבדיקה עצמה משמיעים לנבדקים סדרת נקישות בתדרים שונים במטרה לבדוק האם הוא שומע אותן. שמיעת הנקישות תתאפיין על ידי שינויים בגלי המוח באזורים הרלוונטיים, ובמידה והנבדק לא ישמע את הנקישות לא יופיע שינוי אלקטרו-פיזיולוגי במוח באותו הזמן.
  • פענוח התוצאה – פענוח התוצאות המופיעות על מסך המחשב מתבצע לרוב תוך כדי הבדיקה, ובסופה ניתן להעריך את סף השמיעה של הנבדק שנקבע על פי עצמת הקול החלשה ביותר המושמעת וגוררת תגובה.

יתרונות וחסרונות בדיקת BERA על פני בדיקות שמיעה אחרות

לבדיקת BERA מספר יתרונות חשובים:

  • תוצאות אובייקטיביות – לעומת בדיקות אחרות, בדיקת BERA מספקת תוצאה אובייקטיבית לגבי יכולת השמיעה של הנבדק.
  • לא נדרש שיתוף פעולה מצד הנבדק – בדיקת BERA לא דורשת שיתוף פעולה ועל כן נחשבת לבדיקת הבחירה בתינוקות ובאנשים שלא רוצים או לא יכולים לשתף פעולה.

מלבד היתרונות, לבדיקת BERA חסרונות שונים, כאשר החיסרון העיקרי שלה הוא שהבדיקה לא מהימנה במידה וקיימים נוזלים באוזן, ובמקרים אלה מתבצעת בדיקה נוספת אשר נקראת בדיקת הולכת עצם.

ראו גם:
בדיקת VEP

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

פורטל שירותי בריאות בישראל

הפורטל המוביל לשירותי בריאות בישראל- פורטל המקום שבו תקבלו את כל המידע והעדכונים העכשווים בנושאי: ביטוחי בריאות ממלכתי בקופות החולים, בריאות האישה, תזונה, אורח חיים בריא, תינוקות וילדים, גיל הזהב רפואה משלימה ועוד.

אז מה היה לנו בכתבה:

דילוג לתוכן